З-перед Лялькового театру заберуть парковку. Зона буде пішохідною.

Упродовж двох тижнів для блокування паркування мають встановити зйомні та незйомні стовпчики.

З-перед Лялькового театру заберуть парковку. Зона буде пішохідною.

Простір перед Ляльковим театром закриють для паркування та облаштують там пішохідну зону. Таке рішення ухвалила Міська комісія з безпеки дорожнього руху сьогодні, 31 жовтня, – повідомляє сайт видання “Твоє Місто”.

Упродовж двох тижнів для блокування паркування з боку вулиці Гонти мають встановити зйомні стовпчики (щоб могла заїхати спецтехніка), а з іншого – незйомні.

“Твоє Місто” також інформує, що проект облаштування громадського простору у сквері навпроти Лялькогового театру у Львові подали на Громадський бюджет. Тут пропонують облаштувати мистецький, студентський та відпочинковий простори для вуличних подій, зелені насадження, фонтан та амфітеатр. За попередніми розрахунками, бюджет простору становитиме майже 3 млн гривень.

Будівлю, у якій міститься театр, було споруджено у 19131919 роках як Палату ремісників (приміщення для проведення спільних зібрань представників ремісничих професійних об’єднань, було облаштовано окремі приміщення для Спілки виробників сирих шкір, Спілки ювелірів і годинникарів та ін., проведення показових класів для підмайстрів тощо – прим. ред.). Автор проекту — польський архітектор Ян Протшке. Свою роботу Львівський театр ляльок розпочав 15 квітня 1946 року прем’єрним показом вистави за народною казкою «Івасик-Телесик». Емблемою театру і є зображення  Івасика-Телесика (Вікіпедія,, Фотографії старого Львова).

Фото: Афіша розваг Львова

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: