З’явилась петиція про скасування статусу автономії Криму та визнання його адміністративно-територіальною одиницею України

24 листопада було зареєтровано петицію із назвою «Позбавлення Автономної Республіки Крим статусу автономії та визнання території Кримського півострову адміністративно-територіальною одиницею України у форматі Кримської області з обласним центром м. Севастополь».

Автор петиції – Бикова Вікторія Вікторівна.

«Прошу розглянути питання щодо визнання такими як «втратив чинність» Закону України «Про Автономну Республіку Крим» N 95/95-ВР від 17.03.1995 року, Закон України «Про затвердження Конституції Автономної Республіки Крим» N 350-XIV від 23.12.1998 року та внесення відповідних змін в інші законодавчі акти України (в тому числі і в статтю 133 розділу ІХ «Територіальний устрій України» Конституції України) та щодо виключення з Конституції України розділу Х «Автономна республіка Крим» з метою недопущення можливості повторення подій лютого-березня 2014 року», – зазначає авторка петиції.

У петиції наголошується, що «зазначене питання є дуже важливим для українського народу, в зв’язку з відчайдушною боротьбою за територію незалежної суверенної та рівноправної України, в якій не повинно бути регіонів з «особливим» статусом».

«Оскільки ціна цієї боротьби дуже висока і визволення Кримського півострову від російської окупації – це не якась угода про приєднання чи спільне функціонування! Це результат сумлінних зусиль народу щодо відновлення цілісності своєї держави! Це тисячі життів Українців! І ніхто більше не повинен мати змоги за «запахом пряника» вирішувати долю цієї території! Тільки українці спільно ВСІЄЮ ДЕРЖАВОЮ!
Слід визнати, що у світі є небагато націй, яким довелося заплатити так дорого за можливість жити вільним життям у межах власної держави. На сьогодні, кожен свідомий громадянин докладає максимум зусиль для перемоги України та готовий пожертвувати всім, навіть власним життям, заради цієї найвищої мети. Тож визнаймо свої помилки та використаймо всі заходи для недопущення їх повторення!», – наголошується у петиції.

За перший день після реєстрації петиція набрала майже 200 голосів із 25 тисяч необхідних.

До кінця збору підисів залишилося 92 дні.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: