«Врятуємо малий бізнес від смерті»: у Львові протестують підприємці

«Врятуємо малий бізнес від смерті». Під таким гаслом сьогодні, 27 квітня, відбулася у Львові акція підприємців. Щоб не порушувати карантину, учасники влаштували своєрідний пересувний мітинг на колесах, під час якого передали звернення зі своїми вимогами голові Львівської ОДА Максиму Козицькому та міському голові Андрію Садовому. Повідомляє westnews.info

У зверненні підприємці нагадпали, що з середини березня уряд заборонив працювати таким галузям економіки, як-от, торгівля, транспорт, сфера послуг, ресторанний бізнес та іншим, які є майже повністю сферою діяльності малого та середнього бізнесу.

«Врятуємо малий бізнес від смерті»: у Львові протестують підприємці

«Малий бізнес під час карантину страждає найбільше, адже в нього немає такої великої фінансової «подушки», як у великого бізнесу. Але ми, попри заборону нашої господарської діяльності з боку держави, і надалі зобов’язані сплачувати податки та місцеві збори, оренду, комунальні послуги, заробітні плати нашим працівникам. Весь світ розробляє програми підтримки малого та середнього бізнесу, проте в нас держава чомусь відмежувалася від виконання своїх прямих обов’язків по підтримці підприємців, які роками справно сплачували в державний і місцеві бюджети всі необхідні податкові платежі, наповнювали Пенсійний фонд внесками за найманих працівників», – йдеться у зверненні підприємців.

Одна справа, коли карантин триває два тижні. Інша – якщо більше. Продовження карантину на місяць може обернутися дуже негативними наслідками для малого бізнесу. Не виключено, що значна частина малого бізнесу просто не зможе піднятися, а сотні тисяч людей опиняться на вулиці – кажуть підприємці.

«Тим часом влада дозволила роботу великих торговельних мереж (Епіцентр, Сільпо, Нова лінія, Ельдорадо та ін.), яким не заборонений продаж товарів непродовольчої групи! Кому пандемія, а кому – мати рідна… Дайте можливість працювати! Ми не маємо за що жити! Наші працівники вже другий місяць без зарплати! Ліквідуйте несправедливість!» – закликали підприємці у своєму зверненні.

«Врятуємо малий бізнес від смерті»: у Львові протестують підприємці

Відтак вони вимагають: звільнити підприємців 1 і 2-ї груп від сплати єдиного податку, звільнити малий і середній бізнес Львова від сплати оренди за землю та податку на нерухомість впродовж всього карантину, а також наступного часу після його завершення. Скасувати плату за комунальні послуги підприємцям, діяльність яких заборонена під час карантину, розробити міську програму підтримки місцевого бізнесу, який постраждав під час карантину, звернутися до Кабінету Міністрів з вимогами відкрити: підприємства торгівлі, площею до 300 кв.м, речові і продовольчі ринки за умови дотримання ними санітарно-епідеміологічних заходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: