Викрадали людей: поліція затримала злочинну групу на чолі з СБУшником

Національна поліція Київської області в середу, 6 травня, затримала банду “перевертнів у погонах”, члени якої займалася викраденням людей і вимаганням грошей. П’ятьом учасникам банди повідомили про підозру за фактами бандитизму, викрадення людини та вимагання. Серед цих п’яти – двоє чинних працівників поліції та один із СБУ.

Деталі про злочинні дії бандитів-викрадачів 6 травня розповіли у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Зокрема, зазначається, що до злочинів банда готувалась ретельно. Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували «майбутніх потерпілих», вивчали їх спосіб життя та викрадали, з метою примушування віддати грошові кошти.

Викрадали людей: поліція затримала злочинну групу на  чолі з СБУшником

Викрадали людей: поліція затримала злочинну групу на  чолі з СБУшником

Викрадали людей: поліція затримала злочинну групу на  чолі з СБУшником

Викрадали людей: поліція затримала злочинну групу на  чолі з СБУшником

Після викрадення вони відрекомендовувались працівниками правоохоронних органів та, погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, вимагали і примушували жертв віддавати всі кошти. Наразі відомо про заволодіння грошовими коштами на загальну суму 175 тис доларів США.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання вказаних осіб правоохоронцями виявлено та вилучено: грошові кошти, мобільні телефони, номерні знаки «прикриття», які використовувались під час спостереження за потерпілими, зброю та набої, чорнові записи, засоби знерухомлення, наркотичні речовини.

За інформацією екснардепа Ігора Мосійчука, організував та очолював банду старший оперуповноважений СБУ в Києві та Київській області Сергій Борисов.

Також до складу угруповання входили:

Олег Гогайзель – старший уповноважений СКП Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП в Київській області, майор поліції який перебував у відряджені до Департаменту оперативної підтримки Нацполіції.

Іван Сторожук – капітан поліції оперуповноважений УКР ГУНП в м. Києві.

Володимир Володін, який у банді виконувала роль наводчика.

Зараз зловмисники перебувають у ізоляторі тимчасового тримання. В разі визнання судом їхньої провини учасникам банди загрожує позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна. Слідство триває.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: