Вихователі купують засоби захисту за власний кошт через страх звільнення, – депутат

Народний депутат Володимир Воронов надіслав зверення до прем’єр-міністра з проханням припинити самодіяльність органів місцевого самоврядування.

Батьки та працівники дитсадочків не повинні купувати засоби захисту за власний кошти.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами, він все частіше отримує скарги на те, що частина відкритих державних садочків не готова працювати в умовах карантину, особливо в регіонах.

Співробітники повинні купувати маски, санітайзери, паперові рушники за власний кошт, отримуючи мізерну зарплату. Але навіть в таких умовах люди бояться звільнення і прохають не вказувати їхні прізвища, – зазначив нардеп.

Він розповів, що отримав ось такий лист від виховательки із Нікополя, яка побоялася оприлюднювати своє ім’я.

Видали на групу 1 санітайзер та два рулони паперових рушників. Сказали, більше і не чекайте. Нам категорично заборонили користуватися ними. Зобов’язали здати по 60 грн на закупівлю безконтактного термометра, а також придбати свій санітайзер і паперові полотенця. У мене зарплата 4200. Я самотня мама, кожна копійка на рахунку. Постійно на щось треба здати гроші. Цьогоріч не виділили кошти на краску та медогляд. Я все більше шкодую, що обрала професію вихователя. Це не життя, а виживання. Якби не діти, вже б давно пішла, – йшлося в повідомленні.

 Нардеп додав – неможливо, аби вихователі в садочках працювали в атмосфері страху та безпорадності. Адже в разі перевірки, їх зроблять винними за те, що у них не виявиться засобів для захисту. А якщо вони поставлять це питання перед керівництвом або відмовляться виплачувати все із власного карману, їх можуть звільнити. Тому вихователі відчувають безпорадність перш за все від того, що в теперішніх умовах не можуть дозволити собі втратити роботу, навіть за такі гроші.

 Аби припинити самодіяльність органів місцевого самоврядування, Володимир Воронов надіслав депутатське звернення до прем’єр-міністра, а також міністрів освіти та охорони здоров’я.

«Вважаю незаконним нехтування керівників, адміністрацій дитячих садочків та органів місцевої влади, відповідальних за діяльність дошкільних закладів щодо закупівель та забезпечення всіма необхідними засобами засобами захисту працівників дітей, а також є неприпустимим змушування батьків та працівників купляти такі засоби самостійно. Прошу Вас вжити необхідних заходів з метою вирішення проблеми, зокрема, якнайшвидшого розслідування справ, пов’язаних із самодіяльністю органів місцевої влади відповідальних за діяльність дошкільних закладів та керівництва дитячих закладів, – йдеться в тексті документу.

ДЖЕРЕЛО: ВСЕОСВІТА

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: