Від сьогодні можна підписати декларацію з своїм лікарем

Від сьогодні можна підписати декларацію з своїм лікаремВід сьогодні стартувала Національна кампанія «Обери свого лікаря». Обрати свого лікаря – означає визначитись з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, якому ви готові довірити своє здоров’я.

Підписуючи з ним декларацію, ви повідомляєте державу, що гроші за ваше обслуговування НСЗУ має направляти саме у той заклад, в якому працює вибраний вами лікар.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Національна кампанія з вибору лікаря триватиме доти, поки усі українці не визначаться зі своїми лікарями. Тож ви зможете підписати декларацію як у квітні, так і у червні чи жовтні.

Зверніть увагу, що лікарі можуть обслуговувати певну кількість пацієнтів: сімейний лікар – 1 800, терапевт – 2 000, педіатр – 900.

Обирайте лікаря незалежно від місця прописки чи проживання. Ці та інші правила чітко окреслені в Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, затвердженому наказом МОЗ України.

Ще один важливий документ це Порядок надання первинної медичної допомоги, де є чіткий перелік послуг, які надаватиме терапевт, педіатр і сімейний лікар, вводить сервісні вимоги для медзакладів «первинки», і формує нову культуру взаємодії лікаря і пацієнта.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: