Венедіктова відзначила 9 травня піснею російського співака, який підтримав анексію Криму

У суботу, 9 травня 2020 року, генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова розмістила у себе на фейсбуці слова з відомого радянського шлягера “День Перемоги” й відеозапис виконання цієї пісні російським співаком Левом Лещенком.

Про це передає Еспресо.TV.

“Із святом, друзі! Ніколи знову!”, – зазначила вона.

Венедіктова відзначила 9 травня піснею російського співака, який підтримав анексію Криму

Венедиктовій відразу дорікнули, що Лещенко підтримує російське втергнення до Криму та Донбасу.

З цими та іншими антиукраїнськими заявами він виступив 12 червня 2014 року в інтерв’ю московській газеті “Аргументи і факти” (№24). Текст розмови зі співаком досі доступний на сайті видання. Від своїх слів з того часу він не відмовлявся й власну позицію не переглядав.

Венедіктова відзначила 9 травня піснею російського співака, який підтримав анексію Криму

Ось висловлювання Лева Лещенка із цього інтерв’ю:

“… Військових дій як таких не було. Крим проголосував за своєю волею”.

“Не треба бомбити міста і села, припиніть агресію – і відразу складе зброю південний схід України. Треба вийти на шлях мирних переговорів і людського компромісу. Ми ж один етнос! Що ж ми ділимо?!”.

“Львів – це Західна Україна, і, за великим рахунком, ця місцевість ніколи не була Україною. Це Галичина, прикарпатські області, які входили до складу Австро-Угорщини. Україні розширив кордони Ленін, а Сталін потім незаконно приєднав до них Львів і Галичину. Так що западенцям варто було б взяти джерела, подивитися, почитати. До речі, “Право нації на самовизначення” – це гасло Володимира Леніна, який створив Українську Республіку. Українці повинні йому подякувати, а вони пам’ятники його руйнують. Сталіну теж повинні дякувати за те, що приєднав Волинь і Прикарпаття. Якщо це несправедливо було зроблено, значить, вони повинні відокремитися від України. Проведіть референдум, зробіть три федерації – Південний Схід, Західну і Центральну Україну”.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: