Важливо: у Львові проходить акція “Дні профілактики туберкульозу”.

Традиційно на початку весни у Львові проводять акцію «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання у населення».

Таку акцію управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводить вже 11 рік поспіль до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз (24 березня). Тож львів’ян закликають пройти обстеження, щоб профілактувати і вчасно виявляти туберкульоз та захворювання легень. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Також лікарі нагадують про ще одне небезпечне захворювання – хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ). Головними його симптомами є задишка і постійний кашель, проте вже до появи задишки, воно призводить до незворотних змін у бронхолегеневій тканині.  Тому важливо на ранніх етапах його виявити, бо без своєчасного лікування воно призводить до дихальної недостатності – людині не вистачає повітря для забезпечення діяльності організму.

Обстежити легені можна у будь-якій поліклініці міста впродовж трьох тижнів – цього року акція триває з 26 березня до 13 квітня. Проте кожен охочий може перевіритись у будь-який зручний для себе день. Бо туберкульоз і ХОЗЛ виліковні, якщо їх виявити вчасно.

Важливо: у Львові проходить акція "Дні профілактики туберкульозу".

 

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: