В ЗСУ заявили, що Росія готує повномасштабний напад на Україну

Про це заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, інформує Генштаб ЗСУ в Facebook.

Сергій Наєв також запевнив, що Україна готова до нападу Росії.

Він переконаний, що Москва готує нові напади на Україну, але впевнений, що його сили зможуть протистояти будь-яким російським діям.

“По-перше, вони (росіяни. – Ред.) збільшили чисельність своїх військ. Наприклад, там, де на базах у російсько-українського кордону було вісім батальйонних тактичних груп, зараз вони збільшили цей показник до 12 в районі моєї відповідальності”, – підкреслив С. Наєв.

За його словами, росіяни також значно збільшили кількість літаків, готових діяти з аеродромів на їхньому боці кордону в Донецькій області.

“Більш важливим свідченням було те, що “російські оперативні групи прибули до Донецької і Луганської області, про що ми дізналися з перехоплень їх супутникового зв’язку”, – уточнив він.

Командувач Об’єднаних сил зауважив, що також був виявлений особливий тип супутникового зв’язку, який використовують старші російські офіцери, присутність російських генералів свідчить про важливі рішення і перегрупування військ – ймовірно, в рамках підготовки до загального наступу.

“Їх можливості збору розвідувальних даних виросли в три рази: більше розвідувальних груп, радіоелектронних груп. Все це стандартні заходи, які проводяться при підготовці до наступу”, – пояснив генерал-лейтенант.

Він вважає, що ймовірність атаки збільшилася після того, як в Чорному морі російські військово-морські кораблі напали на українські.

“Інцидент є частиною російського плану взяти під свій контроль Азовське узбережжя України і створити наземний коридор на захід від території, яку Москва займає, через Маріуполь і далі до Криму”, – підкреслив командувач ООС.

Сергій Наєв також попередив, що кремлівська пропаганда, яка стверджує, що Україна хоче використовувати хімічну зброю проти Донецька, спрямована на створення приводу для виправдання такого російського нападу.

Фото: Телеканал 24

В ЗСУ заявили, що Росія готує повномасштабний напад на Україну

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм – 

В ЗСУ заявили, що Росія готує повномасштабний напад на Україну

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: