В Україні знову подорожчають сигарети

Чергове подорожчання пов’язане зі зростанням акцизного податку.

 Через зростання акцизів на 29,7% вартість пачки сигарет в Україні у 2018 році зросте на 4-5 гривень. Такий прогноз роблять виробники тютюнових виробів, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Проте відзначається, що на ціну сигарет впливає не тільки зростання акцизних зборів.
 
“Ми оцінюємо, що після підвищення акцизного податку на 29,7% в 2018 році, в середньому, ціна пачки сигарет зросте на 4-5 грн. Однак необхідно враховувати, що на зростання цін впливає не тільки зростання акцизного податку, а й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складових, у тому числі, і девальвація національної валюти”, – сказав начальник відділу з роботи з державними органами компанії “Брітіш Американ Тобакко Україна” Юрій Рилач.
 
Нагадаємо, змінами, внесеними до Податкового кодексу, передбачається поступове, до 2024 року, підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів.
 
Надалі вони повинні підніматися на 20% щорічно до 2024 року. Мета плану підвищення акцизів – досягнення мінімального рівня оподаткування, який діє в ЄС – 90 євро на 1000 сигарет. До сих пір цей показник в Україні становив 20 євро (596,05 грн).
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: