В Україні посилили захист прав дітей-сиріт

Президент підписав указ Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування і т. д.

Президент України Петро Порошенко підписав указ Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Про це в суботу, 13 січня, повідомляє прес-служба глави держави, пише Кореспондент.
 
Зазначено, що президент видав відповідний документ з метою забезпечення дотримання прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, посилення захисту їх особистих і майнових прав.
 
“Президент визначив необхідність введення грошової компенсації дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа за належні їм для отримання жилі приміщення і відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату такої компенсації”, – йдеться в повідомленні.
 
Крім цього, з метою забезпечення житлом цієї категорії дітей уряду доручено передбачати щороку в державному бюджеті України витрати для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла.
 
Також Кабмін повинен вирішити питання щодо розробки типових проектів і вимог для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, дитячих будинків сімейного типу, зокрема з урахуванням потреб осіб з інвалідністю.
 
Уряду також доручено вирішити в установленому порядку питання щодо підвищення розміру державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях громадян.
 
“Обласним і Київській міській державним адміністраціям, зокрема, доручено вживати заходів щодо своєчасного виявлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, надання їм відповідного статусу, влаштування сімейних форм виховання, створення з цією метою патронатних сімей і поширення практики наставництва”, – йдеться в указі.
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: