В Україні зафіксували перший випадок захворювання коронавірусом COVID-19

Перший випадок діагностований у Чернівцях – захворів чоловік. Симптоми у пацієнта – “гарячка” і сухий кашель. Він ізольований.

В Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом COVID-19: вірус вразив чоловіка в Чернівцях. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, після подорожі країнами, де були зафіксовані випадки COVID-19, до України повернулася сімейна пара – чоловік і жінка. При перетині кордону температура у них була нормальною. У Чернівецькій області, куди вони повернулися, був проведений додатковий температурний скринінг.

“Буквально через два дні після самоізоляції у чоловіка з’явилися симптоми, які могли свідчити про коронавірус”, – сказав Ляшко.

Після консультації з сімейним лікарем чоловік продовжував залишатися вдома, а вночі 29 лютого йому викликали швидку допомогу.

Ляшко нагадав, що вчора була інформація про чотири випадки з підозрою на коронавірус. “Сьогодні ця підозра підтверджена в однієї людини. Всі матеріали і зразки додатково передані до вірусологічної лабораторії ВООЗ”, – сказав він.

За словами представника МОЗ, вже проходить робота з контактними особами хворого – “їх трохи”.

Повне повідомлення про перший випадок захворювання в Україні:

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: