В НБУ назвали “ознаку” завершення співпраці з МВФ

Якщо Міжнародний валютний фонд до кінця червня 2018 роки не ухвалить рішення про виділення чергового траншу Україні, це означатиме припинення співробітництва Києва з МВФ.

Про це “Народна Правда” пише з посиланням на інтерв’ю заступника глави Національного банку України Дмитра Сологуба на “Українським новинам”.

“Що таке МВФ? Це гроші, це підтримка інших міжнародних донорів, це стимул для прямих інвестицій у приватний сектор і це реформи, які потрібні країні, але не проводяться, — каже банкір. — Програма МВФ для України потрібна ще й з макроекономічних міркувань. Ми ж бачимо, що в України потенціал для зростання ВВП досить великий і для цього потрібна міжнародна підтримка. Звісно, в ідеалі було б добре, щоб закінчилася вдало ця програма. Адже якби вона закінчилася вибіркою всіх грошей, то наступна програма, може, і не знадобилася б. Гадаю, якщо у нас буде наступна програма МВФ, то вона буде радше некризовою, а її обсяги не будуть такими великими, як за поточною програмою EFF”.

Коментуючи запитання про критичний строк для отримання чергового траншу МВФ, Сологуб зауважив: “Враховуючи політичний цикл, відсутність рішення щодо траншу МВФ до кінця другого кварталу свідчитиме про те, що поточна програма EFF з високою ймовірністю вже не відновиться”.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: