Україні власного газу вистачить для потреб населення до кінця року – Насалик

Відмова від імпортного газу дозволить здешевити його вартість для населення. Однак, для цього Укргазвидобування має збільшити обсяги видобутку.

Україна в 2018 році зможе забезпечити всі потреби населення газом власного видобутку. Про це в п’ятницю, 19 січня, під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє Сегодня.

Для цього, за словами міністра, держкомпанія Укргазвидобування повинна ще більше збільшити обсяги видобутку.

“Це (збільшення обсягів видобутку газу – ред.) дасть можливість вирішити дві проблеми: формуючи ціну газу для населення, ми не будемо пов’язані з імпортним паритетом; позиція друга – для РСО (забезпечення газом потреб населення – ред.) нам не потрібен імпортний газ, а приватні структури нехай закуповують там, де вважають за потрібне, це і є ринок газу”, – заявив Насалик.

Нагадаємо, в січні-листопаді 2017 року видобуток природного газу в Україні збільшився на 3,9%.

Як відомо, газ українського видобутку Натфогаз використовує для побутових споживачів і релігійних організацій, в тому числі через ТЕС – для опалення та електропостачання цих категорій. Водночас необхідні обсяги імпортованого газу Нафтогаз направляє на забезпечення інших потреб побутових споживачів в газі і теплі.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: