Україна закликає арабські країни приєднатися до ембарго на російську нафту

Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час надзвичайної сесії Ради Ліги арабських держав в Каїрі на рівні постійних представників закликав арабські країни приєднатися до санкцій проти росії.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

Дипломат зауважив, що Україна вітає зусилля ЛАД в контексті пошуків шляхів припинення російської агресії, та висловив сподівання на подальшу підтримку України з боку арабського світу, зокрема в межах міжнародних організацій.

Субх також наголосив, що російські агресори здійснюють геноцид проти українського народу, водночас від наслідків агресії потерпає весь світ, загострюються кризові явища, що загрожує політичній стабільності окремих країн. Крім того, росія використовує питання продовольчої безпеки як знаряддя тиску на міжнародну спільноту, Україна ж є надійним партнером у вирішенні продовольчих проблем.

Спецпредставник України закликав арабські країни приєднатися до санкційних заходів проти рф, зокрема у питанні запровадження ембарго на поставки російської нафти.

Він також підкреслив, що проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях України унеможливить відновлення переговорного процесу з москвою.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: