Україна може підписати угоду з Фондом співпраці з економічного розвитку Південної Кореї

Україна та Південна Корея досягли прогресу в підготовці до підписання Угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співпраці з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF).

Про це йдеться на «Урядовому порталі».

Ця тема стала ключовою під час телефонної розмови Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко зі співголовою Корейської частини двосторонньої міжурядової комісії Юн Сонг-доком.

«Ми готові розпочати підписання одразу після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур», – повідомила Юлія Свириденко.

Юн Сонг-док пообіцяв особисто посприяти якомога швидшому опрацюванню угоди з корейського боку.

Також Міністр економіки України подякувала співрозмовнику за підтримку нашої держави та надану Південною Кореєю допомогу під час війни з рф.

«Україна висловлює вдячність корейській стороні за участь у Конференції з питань відбудови України, що пройшла в Лугано. Сьогодні вкрай важливо продовжувати допомагати Україні, а також поглиблювати економічні відносини між країнами», – заявила Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що Україна зацікавлена у розвитку двосторонніх економічних відносин з країнами-партнерами, включаючи присутність вітчизняного бізнесу на відповідних ринках та реалізацію ініціатив на взаємовигідних умовах.

«Попри умови воєнного часу, ми прагнемо й надалі використовувати спільний потенціал для розширення співпраці та зміцнення двосторонніх відносин. Ми готові співпрацювати в різних сферах, що становлять взаємний інтерес для Києва та Сеула», – зазначила Юлія Свириденко.

Також Міністр наголосила, що корейські компанії відомі своїм досвідом у реалізації інфраструктурних проектів, і запропонувала прийняти участь у повоєнному відновленні України. Та запросила вже зараз долучатися до інвестиційних можливостей, які має наша країна.

За підсумками телефонних переговорів сторони домовилися про деталізацію інвест- та бізнес-пропозицій в економічних сферах, що є взаємоцікавими для України та Республіки Корея.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: