У центрі Львова запрацює шелтер та центр підтримки переселенців

У середу, 11 січня, на вул. Соломії Крушельницької, 3 у Львові (четвертий поверх) за ініціативи МБФ «Альянс громадського здоров’я» відбудеться офіційне відкриття прихистку «Безпечне місце» для українців, що втратили своє житло чи змушені були покинути свої домівки, рятуючись від російських ракет.

Відкриття відбудеться з 13:00-15:00.

Як зазначається, у 2022 році Львів став одним із найбільших центрів прийому внутрішньо переміщених осіб (ВПО). За даними Управління соціального захисту Львівської міської ради за 2022 рік час через місто пройшло більше 5 мільйонів людей. Приблизно 200 тисяч залишилися проживати у Львові. У офіційних реєстрах статусу внутрішньо переміщених осіб у громаді набуло лиш трохи більше 109,5 тисяч українців.

«Сьогодні мільйони людей в Україні потребують гуманітарної, соціальної та психологічної підтримки. Саме Львів став одним із найбільших центрів із логістики та надання гуманітарної підтримки ВПО, – розповів виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я» Андрій Клепіков.

«Роботу Альянсу з перших днів війни було повністю адаптовано та запроваджено ряд нових сервісів, потреба в яких була найбільшою. Серед 25 шелтерів, які підтримує Альянс, цей Шелтер у центрі Львові – особливий, він є пілотним проєктом, за допомогою якого буде створено загальні стандарти і правила надання послуг щодо роботи шелтерів в Україні, які ми плануємо відкрити і в інших містах у 2023 році», – додав він.

Участь у заході візьмуть:

  • Виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я» Андрій Клепіков.
  • Дружина міського голови Львова – Катерина Садова-Кіт, яка завітає до шелтеру разом з вертепом;
  • Голова Львівської районної адміністрації – Христина Замула;
  • Радник міського голови – Іван Мовчан;
  •  Мар’яна Служинська, Директор Львівського обласного центру громадського здоров’я.

Також, очікуються зіркові гості.

Під час відкриття планується проведення різдвяного майстер-класу зі створення будиночка мрії з імбирного печива, участь в якому візьмуть дітки з різних куточків України, які через війну проживають у Львові, та дітки, які вже проживають у шелтері з батьками.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: