у Шевченківському гаю відгуляли Андріївські вечорниці.

Все відбувалося згідно найдавніших українських традицій!

13-го грудня Україна відзначає свято Андрія Первозванного. Напередодні цієї дати за традицією молодь збиралася на Андріївські вечорниці, де кожен займався своєю місією: дівчата ворожили на «судженого-рядженого», а хлопці батярували та дарували всілякі «сюрпризи» сусідам (розбирали по частинах пліт, били шибки та робили інші збитки).

у Шевченківському гаю відгуляли Андріївські вечорниці.

Цього року  Андріївські вечорниці знов ожили у Шевченківському гаю. У дерев’яній хатинці, під світло свічки дівчата знову занурилися у світ магії і дізнавалися імена своїх наречених та проходили справжній майстер-клас з ткацтва, де вправно виготовляли намиста власноруч. У цьому допомагала, як колись, статна ґаздиня у традиційному українському вбранні – пані Галина. З юнаками ж справу вів справжній батяр – дядько Петро. А навчив він ось чому: конструювати барана із сіна, приймати клятву в парубоцтво за допомогою таємного обряду, ну, і звісно, особливому мистецтву бешкетництва.

у Шевченківському гаю відгуляли Андріївські вечорниці.

Згодом молодь зустрілася у загальній залі, де під веселі народні пісні проходили цікаві конкурси на кмітливість та вправність у побуті. Гостів частували варениками та вином. Звідусюди лунав гучний сміх, мелодія баяна, палкі народні пісні, а в кінці вечора відбулося дійство з калитою – всіх учасників чекав обряд «кусання» головного символу Андріївських вечорниць.

у Шевченківському гаю відгуляли Андріївські вечорниці.

Фото: Бокатенко Юлія, Таблоїд Волині

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: