У Польщі злякалися туберкульозу з України – ЗМІ

Щороку понад сім тисяч людей в Польщі дізнаються, що вони хворі на туберкульоз. Експерти побоюються, що ця кількість може різко зрости у зв’язку з епідемією туберкульозу в Україні.

Зростання кількості хворих на туберкульоз на Донбасі може мати небезпечні наслідки для Польщі. Про повідомляють польські ЗМІ, пише RMF.FM в понеділок, 22 січня.

Як зазначає ЗМІ, щороку більше семи тисяч людей в Польщі дізнаються, що вони хворі на туберкульоз. Польські експерти побоюються, що ця кількість може різко зрости у зв’язку з епідемією туберкульозу в Україні, звідки в Польщу прибуває все більше працівників. Звіт Польської гуманітарної групи показує, що ризик заразитися туберкульозом в Україні в шість разів більший, ніж в Польщі.

Польські лікарі однак заспокоюють, що ситуація в Україні не настільки серйозна, щоб вводити якісь радикальні обмеження на кордоні.

“На сьогоднішній день немає жодної потреби, і зрештою, це було б дуже важко логістично, проводити скринінг громадян України на кордоні. Ситуація щодо українців не така вже й погана, тобто немає жодної потреби закрити кордони і перевіряти людей при в’їзді в країну”, – зазначив директор Головної санітарної інспекції Польщі Марек Пособкевич.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: