У Польщі планують ввести платний в’їзд у міста

У Польщі власників автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами за в’їзд в екологічно чисті зони міста, якими будуть визнані центри польських мегаполісів, зобов’яжуть заплатити 30 злотих в день.

Законопроект, який передбачає введення плати за в’їзд в екологічно чисті зони міст, уряд Польщі прийняв ще в кінці грудня торік, передає 24 Канал. А набуде чинності новий закон через 14 днів з дня опублікування на офіційному сайті.

Проект закону передбачає, що внесені платежі стануть доходом муніципалітету. Чиновники Вроцлава, Кракова та Торуня раніше вже заявляли про доцільність введення екологічних зон.

Звільнені від плати будуть тільки власники автомобілів на альтернативних видах палива. Додатково їх стануть заохочувати можливістю безкоштовно паркуватися і до кінця 2025 року дозволять використовувати смуги, призначені для руху громадського транспорту.

Інформаційний центр уряду Польщі повідомляє, що для порушників закону про обмеження в’їзду в екологічно чисті зони міста передбачений штраф в 500 злотих. Такі зони будуть цілодобовими, не передбачається робити винятків навіть у вихідні і свята.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: