У Новояворівську з’явиться мурал, присвячений пам’яті Андрію Кузьменку

У Новояворівську з’явиться мурал, присвячений музиканту. Його встановлять до дня народження музиканта. Згодом у Львові планують облаштувати сквер його пам’яті. Батьки Кузьми дали згоду на ці проекти та пояснили, навіщо це потрібно.

За словами організаторів, зображення Кузьми з’явиться на фасаді новояворівського Палацу культури “Кристал” до 17 серпня. А 17 серпня, у день народження музиканта, планують офіційне відкриття муралу, пише “Львівська пошта”.

Передбачається, що розмір муралу буде 10х6 метрів. Роботи виконає відомий львівський художник Святослав Владика.

Мама Андрія, Ольга Кузьменко, розповіла, що всі деталі організатори, а це львівські ротарійці, погоджують з батьками. Окрім того, пані Ольга пояснила, що для Андрія означав Новояворівськ.

1 0 ку

“Андрійкова історія в “Кристалі” тривала з 8-10 класу. У цьому палаці був естрадний гурток. Ним керував пан Мирослав, тато Лесика Турка, який раніше грав із Дзідзьом. Пан Мирослав викладав в музичній школі та трохи допомагав починаючим музикантам. У “Кристалі” були інструменти, за якими тогочасна молодь, як то кажуть, “пропадала”. Електрогітари, іоніки. Купити їх самотужки не було можливості. Тому всі дороги вели в “Кристал”. Це величезне приміщення, в його підвальних кімнатах грало стільки молодих новояворівських гуртів, що я, певне, зараз і не порахую всіх. Хтось грав, хтось бринькав – як кому вдавалось. Андрійко навколо себе збирав то одних, то других пацанів і власне там створив “Скрябіна”. У “Кристалі” вони могли сидіти годинами, а як були вихідні, то взагалі на цілий день пропадали. То було близько до польської границі, вони собі всі слухали радіо, “ловили Польщу”, творили музику. Вони займалися корисною справою: не лазили десь і не пили пиво, а робили щось цікаве. Одним словом, “Кристал” став своєрідною колискою Скрябіна”, – поділилась Ольга Кузьменко.

“З Новояворівськом пов’язаний дуже цікавий період життя Андрія – його становлення як музиканта. Воно відбувалось саме у “Кристалі”. Сьогодні тут є лише невеличкий шкільний куток, присвячений пам’яті Андрія. Тому ми вирішили йти від малого до великого. Розпочати з муралу у Новояворівську і продовжити вже зі сквером у Львові. Як на мене, розташування муралу досить символічне. Тепер Андрій щороку дивитиметься на учасників місцевого фестивалю “Молода Галичина” і слухатиме музику там, де починався його музичний шлях”, – додав ротарієць Олександр Шипка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: