У Львові звільнили суддю

Львівського суддю звільнили з посади через ухвалу про “Радио Вести”.

Окрім справи “Радио Вести” Василь Масендич також відомий тим, що поновив на посаді звільненого за хабар начальника КЕВ Львова. Про це повідомляє ZAXID.NET

Вища рада правосуддя звільнила з роботи суддю Франківського райсуду Львова Василя Масендича. Таке рішення ВРП прийняла під час свого засідання у вівторок, 13 березня. При цьому, як вказано у повідомленні Вищої ради правосуддя, Василя Масендича звільнили за перевищення своїх повноважень при розгляді судової справи, що стосувалася дії ліцензії на мовлення “Радио Вести”.

“Порушення суддею Масендичем В. В. вимог цивільного процесуального закону призвело до блокування діяльності Нацради при вирішенні питання про анулювання або відмову у продовженні строку дії ліцензії на мовлення, що є питанням національної інформаційної безпеки держави”, – йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

Дисциплінарну справу на Василя Масендича відкрили на підставі скарг Нацради України з питань телебачення і радіомовлення та нардепа від “Народного фронту” Сергія Висоцького. Ці скарги стосувалися прийнятої у лютому 2017 року ухвали Франківського райсуду, якою Василь Масендич зупинив розгляд у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення заяви про продовження терміну дії ліцензії київського “Радио Вести” (ТОВ “ТРК Дивосвіт”). Через таке рішення Нацрада не змогла вчасно позбавити ліцензії “Радио Вести”.

“На думку скаржників, суддя Масендич В. В. умисно порушив норми процесуального та матеріального права, свідомо перевищив свої повноваження шляхом втручання в повноваження Нацради, не залучив Нацраду до участі у справі як третю особу, чим позбавив її можливості захистити свої права та інтереси… Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Масендич В.В. втрутився в повноваження Національної ради, вийшов за межі завдань судочинства, позову і грубо порушив норми матеріального та процесуального права. Такі дії судді Масендича В.В. свідчать про порушення ним обов’язків і присяги судді та підривають авторитет правосуддя”, – йдеться у повідомленні ВРП.

Цікаво, що саму ухвалу про заборону Нацраді розглядати ліцензію “Радио Вести” Василь Масендич прийняв при розгляді позову киянки Надії Бондарєвої, яка скаржилась на контент радіо і просила суд визнати дії радіокомпанії неправомірними та відшкодувати завдану їй моральну шкоду в сумі 53,6 тис. грн.

Зазначимо, це вже другий випадок звільнення з посади львівського судді за прийняття неправомірного рішення. Вперше таке сталося у лютому 2018 року, коли ВРП звільнила з посади суддю Сихівського райсуду Львова Еллі Радченко через заборону зносити незаконно збудований ресторан “Хутірець” на Сихові.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: