У Львові вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 27 липня, у Музеї визвольної боротьби проектом “День народження Героя Небесної Сотні” вшанували пам’ять Андрія Корчака, Івана Бльока та Ольги Бурої, які загинули на Майдані у боротьбі за Україну.

Захід об’єднав рідних загиблих майданівців, їхніх друзів, учнів шкіл, у яких навчались Герої, а також небайдужих львів’ян.

“Добра земля вродила добрих дітей. Не було би нашої держави, мови та віри, якби на її захист не стали такі патріоти. Нам усім зараз бракує, тих найкращих, яких Бог забирає першими. Сльози не здатні висловити те все, що є на серці. Але наші герої тепер ангели. Вони скерують наші зусилля на правильний шлях, адже їхня смерть не марна”,   – зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Спогадами про свого сина Андрія Корчака, який загинув від беркутівської гранати 18 лютого 2018 року, поділилася його мати  Дарія Корчак.

«Андрій завжди був доброю, щирою людиною. Мене завжди вражала його велика синівська любов. Ми з його батьком виховували дітей в любові до України до своєї землі, адже ми були репресовані радянською владою, і намагались розповідати правду про українську історію. Наш Андрійко завжди намагався усім допомогти, кожному чимось зарадити. А зараз мене переповняє і гордість за сина, і смуток від його втрати»,  – розповіла  Надія Матвіїв.

Під час заходу звучали патріотичні пісні у виконанні учасника проекту “Пісні війни” Зиновія Медюха, народного артиста України Мар’яна Шуневича та лауреата всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів Анастасії Чубінської.

Повідомляють: GalInfo

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: