У Львові відновили історичну браму на вулиці Шота Руставелі

Триває відновлення історичних брам у будинках в старій частині Львова. Реставратори завершили відновлення металевої брами у будинку на вулиці Шота Руставелі, 34а, що поблизу Стрийського ринку.

Історичні двері за підтримки ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища фахівці відновлювали близько двох місяців, повідомили у Львівській міській раді.

«Загальна вартість реставраційних робіт становила 74 660 грн. З цієї суми місто оплатило майже 52 000 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Стан брами до реставрації був під значним нашаруванням старої фарби, також було багато кородованих і пошкоджених місць. Частину фрагментів металевих листів брами замінили на нові, а решту – відреставрували та скріпили на заклепки. Окрім цього, серед роботи зремонтували деформовану нижню частину, знищені пороги та завіси.

Окрім проведеного комплексу робіт над брамою, фахівці встановили старий австрійський механічний замок на ключ та виготовили нові ручки, які відповідають стилістиці брами. Також відновили усі втрачені декоративні елементи, що оздоблюють дверні полотна.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: