У Львові відкриють виставку унікальних реліквій євреїв Галичини.

Експозиція «Реліквії єврейського світу Галичини» розгорнута в п’яти залах.

Експозицію «Реліквії єврейського світу Галичини» відкриють 28 березня в Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України (проспект Свободи, 15).

За словами завідувача сектором експозиції установи Андрія Колота, це буде унікальний і масштабний показ, присвячений 85-й річниці Виставки єврейського художнього промислу, яка була розгорнута в залах Міського промислового музею у Львові у березні 1933 року, де представили пам’ятки як з приватних колекцій, так і з синагог Галичини.

Представлені раритети передають сакральну атмосферу синагоги, річний цикл релігійних єврейських свят, вироби різних ремесел. Окремі зали присвятять відомому колекціонеру єврейських старожитностей Максиміліану Гольдштейну і його колекції екслібрисів, витинанок та графіки.

Частина пам’яток свого часу була представлена на виставці 1933 року, але більшість експонатів відвідувачам покажуть вперше. Проект «Реліквії єврейського світу Галичини» відбудеться за фінансової підтримки Всеукраїнського благодійного єврейського фонду “Хесед-Ар’є” та Центру єврейських досліджень Університету Норсвестерн ім. Сім’ї Краун.

Джерело: Львівська міська рада.

У Львові відкриють виставку унікальних реліквій євреїв Галичини.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: