У Львові відкриють центр раннього втручання для дітей з вадами розвитку.

Відкриття такого центру планується у Сихівському районі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У Львові відкриють центр раннього втручання для дітей з вадами розвитку.

Перший такий центр раннього втручання відкриють до кінця цього року у комунальній 4-тій міській поліклініці, що на пр. Червоної Калини, 68. Такі ж центри згодом планують відкрити у ще двох закладах охорони здоров’я – в поліклінічному відділенні №2 на вул. Мазепи, 25, та в 5-тій міській клінічній поліклініці на вул. Виговського, 32.

«Це новий тип медичної установи, який передбачає раннє втручання в сім’ю, в якій є дитина, віком від народження до 4 років, яка народилася з вродженими вадами або з високим ризиком розвитку ускладнень. Це є у світі, є в Європі, а в Україні тільки починає розвиватися.

Такі підрозділи раннього втручання створюються для того, щоб навчити батьків з раннього віку працювати з такими дітьми, правильно доглядати і виробляти в дитини навики, щоб вона потім могла інтегруватися в суспільство і не відчувала себе обмеженою. Таким аналогом є центр «Джерело», який також займається раннім втручанням», – розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: