У Львові відбувся показ фільму про першого українського політв’язня.

19 березня в Центрі Шептицького відбулась акція «Свободу політв’язням Кремля». У межах акції відбувся допрем’єрний показ фільму «Сильні духом». 

Участь у показі взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, в минулому – політичний в’язень Ахтем Чийгоз.

«Це, напевне, ті речі, які може відчути людина, коли вона опиняється у певних життєвих обставинах. У вас є найголовніше, що є у людини – стержень. За це Вам великі слова вдячності. Ви довели усьому світові, що громадяни України сильні та незламні, а наша держава відноситися з повагою до усього світу», – наголосив Олег Синютка.

Фільм українського режисера В’ячеслава Бігуна “Сильні духом” – це кіносповідь першого українського політв’язня Юрія Яценка, якому через рік вдалося вирватися з в’язниці РФ.

Фільм здобув спеціальну почесну відзнаку кінофестивалю «Скарб Солідарності» за «професійність та високу мистецьку якість».

«Режисер запропонував зняти фільм про історію мого ув’язнення. Зараз ми уже завершили короткометражну версію фільму. Надалі ми сподіваємося робити повний метр документального кіно. Потрібно було затрачати багато сил та енергії, зважаючи, що мені довелось відновлювати у своїй пам’яті болючі для мене моменти. Родзинкою фільму буде інформація, про яку ніхто раніше не чув», – розповів радник Міністра закордонних справ, в минулому – український політв’язень Юрій Яценко.

Джерело: GalInfo.

У Львові відбувся показ фільму про першого українського політв'язня.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: