У Львові суд оштрафував посадовця за те, що він невчасно задекларував земельну ділянку

Личаківський районний суд міста Львова оштрафував посадовця за те, що він не вчасно повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані.

Мова йде заступника начальника управління – начальника відділу проходження служби та комплектування Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції України, повідомляє 032.ua.

Згідно з постановою суду, 25 липня цього року посадовець набув право власності на земельну ділянку на вулиці Алмазній у Львові, площею 1000 м.кв. та вартістю 129958 грн. Втім, не повідомив про це вчасно Національне агентство з питань запобігання корупції. Зокрема, він подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані лише 06.08.2017 р., тобто з порушенням визначеного ч. 2ст. 52 Закону України “Про запобігання корупції” десятиденного строку. Чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч. 2ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

В ході судового розгляду справи посадовець визнав свою вину і підтвердив, що і справді 25.07.2017 р він набув право власності на земельну ділянку вартістю 129958 грн. на підставі договору дарування.

 
У Львові суд оштрафував посадовця за те, що він невчасно задекларував земельну ділянку
 

Чоловік пояснив, що неодноразово, починаючи з 3 серпня 2017 р. намагався подати електронне повідомлення про зміну майнового стану на сайті НАЗК. Однак з невідомих йому технічних причин йому вдалося це зробити лише 06.08.2017 року.

Відповідно до постанови суду, посадовця визнали винним у вчиненні правопорушення передбаченого ч.2 ст. 172-6 КУпАП та обрали йому покарання у виді адміністративного штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн. Також він повинен, згідно з рішенням суду, сплатити судовий збір у розмірі 352,40 грн на користь держави.

Згідно із сайтом НАЗК, на посаді заступника начальника управління – начальника відділу проходження служби та комплектування управління персоналу Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції України працює Подоба Руслан Дмитрович.

У  повідомленні про зміну майнового стану вказано, що земельну ділянку, вартістю 129958 грн, він отримав від Каплиш Марії Андріївни.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: