У Львові розробили інтерактивний сайт, що допомагає сортувати сміття

Львівські дизайнери розробили спеціальний сайт, щоб допомогти мешканцям навчитись сортувати сміття. 

Львівська дизайнерська студія “Bambuk” розробила сайт Garbage 31, який допомагає сортувати сміття. Він отримав таку назву, бо одна людина за своє життя в середньому продукує 31 тонну сміття, більшу частину якого можна відправити на повторну переробку. Про це йдеться на сторінці компанії у Facebook, передає Твоє місто.

У Львові розробили інтерактивний сайт, що допомагає сортувати сміття

На сайті зібрана інформація про способи сортування речей, які ми використовуємо щодня (пакети, упаковки від різних продуктів), а також їх вплив на довкілля. На сайті є інтерактивна карта, де зібрані пункти прийому чи підприємства, що приймають певний вид сировини.

Наразі на сайті є інформація про понад 30 предметів, які ми використовуємо у повсякденному житті: батарейки, упаковки від соку, молока, скляні та пластикові пляшки, лампочки, друкована продукція, коробки від піци, фольга та інше. Зокрема, у якому вигляді їх можуть прийняти для переробки та які підприємства цим займаються.

Зараз сайт працює у тестовому режимі, розробники обіцяють додавати нові елементи та місця, куди можна виносити вторинну сировину. До наповнення сайту були також залучені представники ініціативи Zero Waste Lviv.

 

 

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: