У Львові проведуть екологічну акцію “Година землі”

Захисники природи закликають на 60 хвилин вимкнути зайве освітлення та електроприлади.

24 березня Львів приєднається  до однієї з наймасовіших екологічних акцій у світі — Години Землі. Традиційно о 20:30 на одну годину символічно у приватних помешканнях та в установах вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоби зберегти природні ресурси та зупинити зміни клімату. Ініціатором заходу є Всесвітній фонд дикої природи (WWF).

«Година землі – це гарна нагода відновити зв’язок з природою, замислитись над особистим впливом на довкілля. Багато людей вважає, що саме сміття найбільше шкодить природі. Так, але це лише вершина айсбергу. Адже для вироблення речей й вирощування їжі, величезні природні території вилучаються з природи під поля та добувні кар’єри, вирубуються ліси», — розповіла прес-службі Львівської міської ради представник WWF в Україні Ірина Миронова.

За її словами,  саме втрата землі та зміна клімату є основними причинами втрати біорізноманіття. Згідно зі звітом WWF «Жива Планета» 2016», за останні 50 років втрачено 58% чисельності популяцій хребетних тварин світу.

«Тож коли ми змінюємо свої звички на менш «сміттєінтенсивні», ми зменшуємо загальне навантаження на природу», – наголосила Ірина Миронова..

Джерело: Твоє Місто.

У Львові проведуть екологічну акцію "Година землі"

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: