У Львові пропонують встановити пам’ятник Максимові Кривоносу

12 лютого на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилася пропозиція встановити у Львові пам’ятник Максимові Кривоносу до 370-ї річниці взяття Високого замку.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор петиції Ростислав Камерістов зазначає, що серія штурмів, здійснена зусиллями козаків під командуванням полковника Максима Кривоноса спільно з кримськими татарами під керівництвом Тугай-Бея, тривала в період облоги міста Богданом Хмельницьким, під час національно-визвольної війни та привела до взяття замку козацько-татарськими військами і вирішила подальшу долю міста.

“Ця подія водночас справила велике враження на львів’ян тим, що Високий Замок, котрий до цього моменту вважався недоступним для ворога, був узятий уперше за всю історію існування. Сама ж оборона замку на чолі з бургграфом Яном Братковським не призвела до зняття облоги”, – написав Ростислав Камерістов.

Відтак, на честь 370-річчя вказаної події, пропонується встановити у Львові пам’ятник Максимові Кривоносу на постаменті з написами. До роботи – залучити істориків Львівського національного університету імені Івана Франка та інших установ.

На думку автора петиції, відкрити пам’ятник доцільно у жовтні 2018 року.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: