У Львові поліцейським вручили сертифікати.

Понад 20 поліцейських у Львові отримали сертифікати інструкторів з особистої безпеки.

У Львові поліцейським вручили сертифікати.

Сьогодні, 7 червня, у Тренінговому центрі Головного управління Національної поліції у Львівській області відбулось урочисте вручення сертифікатів правоохоронцям, які успішно пройшли «Курс підготовки інструкторів з особистої безпеки поліцейських».

Рівно місяць за підтримки Канадської поліцейської місії в Україні та Консультативної місії Європейського союзу на базі Тренінгового центру Головного управління Національної поліції у Львівській області було підготовлено 21 правоохоронця, повідомляє Дивись.info.

Правоохоронці з різних областей України пройшли навчання та отримали сертифікати інструкторів з особистої безпеки поліцейських.

Як розповівначальник управління кадрового забезпечення ГУНП у Львівській області, полковник поліції Василь Довганич суть канадсько-українського експерименту полягає в навчанні працівників поліції, які працюють у тренінгових центрах, зокрема їхньої фізичної перепідготовки та загальноосвітнього рівня.

«Ціль – навчити інструкторів, щоби вони в подальшому на території своїх підрозділів змогли так само проводити підготовку», – зазначив Василь Довганич.

За його словами, деякі із них не закінчили ці курси у зв’язку із недостатнім досвідом та недостатньою фізичною підготовкою.

Саме тому, як пояснив начальник управління кадрового забезпечення ГУНП у Львівській області, ряд працівників було відраховано.

«Зараз відрахували двоє людей та на попередніх курсах декілька. Це і свідчить про те, що підготовка йде не формальна, а реальна. Представники канадської місії, консультативної місії ЄС вимагають, щоб все було на вищому рівні», – сказав Довганич.

«Ми дуже вдячні в першу чергу нашим партнерам, які приділяють дуже багато уваги, часу та коштів на заняття з нашими хлопцями», – наголосив Василь Довганич.

У Львові поліцейським вручили сертифікати.

За словами начальника управління кадрового забезпечення Нацполіції Львівщини, ця підготовка дозволяє зберегти життя та здоров’я не тільки представників поліції, а також наших громадян.

«Випускники отримали відповідний сертифікат, який надає право проводити предпідготовку інструкторів. Вже є ряд наших інструкторів, які закінчили попередні курси та зараз проводять попередні навчання своїх правонаступників», – розповідає чоловік.

Зараз це вже останній курс підготовки поліцейських інструкторів канадською місією.

«Вони фактично провели близько 50 випусків в Україні. Ми вважаємо, що вже достатня кількість людей підготовлена і в подальшому ми зможемо розвивати та підтримувати цю ідею. За ці 50 курсів більше 30 львівських поліцейських отримали сертифікати інструкторів із особистої безпеки. Серед них є, як і представники патрульної поліції, так і тренігових центрів», – додав Довганич.

Він також розповів, що зараз серед 21 випускника є четверо львів’ян.

Свою чергою,головнокомандуючий Канадської поліцейської місії в Україні Брюс Кіркпатрік зазначив, що так склалося історично та тісний зв’язок між Україною та Канадою, канадська влада усіляко підтримує Україну у її намаганнях стати кращою, особливо у секторі безпеки громадян.

«Саме тому ця Канадська поліцейська місія й присутня в Україні. Наразі 20 поліцейських із Канади задіяно в місії. Вони працюють у різноманітних підрозділах та з різними проектами в Україні», – відзначив канадієць.

Він також розповів, що загалом в межах канадсько-поліцейської місії випустили більше, ніж 400 випускників Національної та патрульної поліції України.

«Усе це робиться для того, аби зробити суспільство України безпечнішим. Я був дійсно щиро здивований наснагою, тяжкою пацею, запалом із яким працюють українські поліцейські. Насправді приємно бачити вогонь у їхніх очах і як вони виконують свою роботу», – додав пан Кірпатрік.

Зокрема, під час навчань поліцейські ознайомилися з міжнародними практиками та умовах, наближених до реальних, правоохоронці здобули знання та навички зупинки транспортних засобів, тактичних дій у приміщеннях та на сходах будівель, затримання озброєних злочинців, правомірного та ефективного застосування спецзасобів, заходів фізичного впливу та вогнепальної зброї, оцінки ризиків та інші.

У Львові поліцейським вручили сертифікати.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: