У Львові підрахували кількість безпритульних собак

Протягом кількох років спостерігається спад їхньої чисельності.

Співзасновник онлайн-платформи “Anіmal-ID.info” Віктор Копач розповів:
“Ми заснували «Anіmal-ID.info» ще у 2011 році і у 2014 році ми почали працювати з Львовом. Перший наш проект у Львові був підрахунок тварин і на даний момент це вже 4 підрахунок. Ми бачимо позитивну динаміку і зараз я розповім чому вона змінюється. Ви бачите результати підрахунку який зараз провівся у Львові: є 405 тварин безпритульних тварин на вулицях міста.

Стерилізація охопила близько 43% тварин, але ця стерилізація яку ви бачите, це є то що замітили кліпсу волонтери. Не завжди волонтери фіксують кліпсу, так само як потенційні власники тварин. Ще є тварини які на самовигулі, це мінімум 7%.

Тобто Львів іде останнім після маленьких містечок таких як Трускавець та Українка.  Львові дуже мало тварин. І це є результат багаторічної праці спочатку волонтерів, а тепер вже муніципалітету і волонтерів.

400 тварин це ідеальний мінімум тому що нижче опуститись вже не можна. Кожна тварина має в програмі свій профіль і туди наші працівники записують всю інформацію.”

У Львові підрахували кількість безпритульних собак

Директорка ЛКП “Лев” Оксана Кошак прозвітувала:
“За 2017-2018  роки виловили 690 собак, стерилізували 525, тому що частина з них мала власників, і їх повернули.

Найефективніший час для волонтерських пошуків собак – це з 7:00 до 9:00 год. В цей час найбільше собак виходять на пошуки харчів, на вулицях ще не так багато машин і людей.”

У Львові підрахували кількість безпритульних собак

Депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення.

Повідомляють: Варіанти

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: