У Львові омела уразила десятки дерев.

Поширення омели білої є актуальною проблемою не тільки міста Львова, а й загалом західного регіону. Омела масово уражає листяні породи дерев.

Саме тому Львівська міська рада напрацьовує стратегію боротьби з омелою, яку буде винесено на розгляд найближчого пленарного засідання сесії ЛМР. Станом на сьогодні, 28 березня, роботи щодо боротьби з омелою проводять у Стрийському парку.

У рамках проведення заходів з озеленення міста Львова з міського бюджету виділяють кошти на догляд за зеленими насадженнями, в т.ч. вживають заходи з боротьби з омелою білою.

«Основною передумовою поширення омели є антропогенний вплив. Такий вплив передусім виражається кліматичними змінами останніх десятиліть, а саме глобальним потеплінням, що зумовлено людською діяльністю. Останнім часом у зв’язку із потеплінням клімату створюються передумови для поширення омели. Ми скерували листи у районні адміністрації та дирекціям наших скверів і парків, як нагадування про те, що потрібно виконувати роботи по боротьбі з омелою», – розповіли у відділі екології Львівської міської ради.

Джерело: Львівська міська рада.

У Львові омела уразила десятки дерев.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: