У Львові медики почали лікувати від СМА

Медики комунального закладу Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» розпочали лікування від СМА: перші дози препарату «Spinraza» отримало троє пацієнтів.

Щоб розпочати лікування спінально м’язової атрофії, медики Центру пройшли тривалу підготовку та стажування за кордоном, повідомляє пресслужба Львівської облради.

Як розповіли в лікарні, 8-річна Анастасія з Рівненщини стала першою пацієнткою, яка отримала першу дозу препарату Spinraza.

«Зараз дівчинка почувається добре. Першу дозу препарату отримали також двоє підлітків із Львівщини – 15-річна Аня і 13-річна Марта, які проходили постійну реабілітацію у Центрі.

Препарат Spinraza вводять у спинномозковий канал під загальним знечуленням. Після маніпуляції пацієнт повинен щонайменше 8 годин лежати на спині для рівномірного розподілу ліків. І щонайменше добу – під пильним контролем медиків.

На відміну від препарату «Zolgensma», який застосовують одноразово дітям до 2 років, «Spinraza» потрібно приймати пожиттєво – перші чотири дози накопичувальні з інтервалом у 14 днів, далі – підтримувальні ін’єкції щочотири місяці», – розповіла лікар-анестезіолог лікарні Іванна Андрейчук.

Зі слів педіатра Центру Марти Шеремет, на Львівщині лікування від СМА потребують 26 дітей, віком від 2 до 18 років.

СМА або спінальна м’язова атрофія – це захворювання, яке є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: