У Львові комунальники зрізали гілки, на яких було гніздо з пташенятами

У Львові під час обрізки дерев комунальники зрізали гілки, на яких було гніздо з пташенятами. Про це повідомив користувач у твіттері.

Фото: twitter.com/GreenPipe88

“Вчора я випадково побачив, як комунальники спилюють дерева, і вирішив подивитись, що саме вони пиляють — здалось, одне дерево точно було здорове”, — написав містянин.

За його словами, коли він підійшов ближче, то помітив на землі два гнізда: одне вороняче, інше — лісового голуба. У гніздах було по 2 пташеняти ще без пір’я.

Фото: twitter.com/GreenPipe88

Біля нього стояла жінка, пані Наталя, яка і знайшла ці гнізда. Вона виявилася орнітологом, що займається покинутими/пораненими птахами.

“Цим птахам пощастило, бо поруч опинилась Наталя. Вона сказала що забере їх, вигодує, а потім відпустить. Але що робити з іншими птахами, враховуючи те, скільки по всій Україні відбувається варварських обрізань або вирубки дерев?”, — йдеться у повідомлені.

 

Фото: twitter.com/GreenPipe88

За словами комунальників, вони планували пересадити пташенят на інше дерево, але, як стверджує орнітологиня, в цьому випадку батьки їх не знайдуть або з’їдять інші птахи.

Також містянин прикріпив пам’ятку щодо того, як поводитися, коли знайшли пташеня.

 

Фото: twitter.com/GreenPipe88
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: