У Львові голосуватимуть за фінансування приватних навчальних закладів

На пленарному засіданні сесії Львівської міської ради 15.02.2018 слухатиметься питання №23 «Про затвердження Програми надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми власності на 2018 рік».

Про це пише Форпост.

Як запевнили в УКРОПі, на завтрашній сесії міськради їхня фракція не голосуватиме за фінансування приватних навчальних закладів.

«У порядку денному пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутатам пропонується розглянути питання про надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми власності на 2018 рік. Виникає питання, чому Андрій Садовий хоче виділяти кошти на фінансування приватних навчальних закладів, тобто бізнесу, у той час як, комунальні навчальні заклади є недофінансовані? У цьому питанні фракція УКРОПу у Львівській міській раді повністю підтримує позицію ГО «Батьківська Рада Львівщини» та не голосуватиме за даний проект Ухвали», – прокоментував голова фракції Ігор Телішевський.

Також він додав: «Назва проекту ухвали говорить сама за себе: «надання фінансової підтримки» приватним навчальним закладам, тобто – це допомога, благодійництво, спонсорство з бюджету міста, що не є обов’язком Львівської міської ради і може бути, очевидно, лише після виконання всіх обов’язків бюджету, визначених законодавством про місцеве самоврядування. В даному випадку – утримання комунальних навчальних закладів є пріоритетом.

Показово, що даний проект Ухвали – надавати фінансову допомогу приватним навчальним закладам (не конкретно дітям, а обраним приватним підприємствам чи ФОП), досі не пройшов процедуру обговорення з громадськістю та процедуру погодження із профільною депутатською комісією. Також управлінням освіти не надано жодних доказів ефективності й результативності такої Програми на прикладі 2017 року».

Водночас, як повідомили у прес-службі фракції БПП «Солідарність», їхня фракція ухвалу підтримає: «Якби у садочках Львова було достатньо місця для дітей, то ми б казали, що фінансова підтримка приватним садкам не потрібна. Але це не так, місць дуже бракує. Окрім того, без такої підтримки ціни у приватних навчальних закладах зростуть. Тому наша фракція підтримає ухвалу».

Нагадаємо, ГО «Батьківська Рада Львівщини» звернулася до депутатів Львівської міської ради та міського голови Львова Андрія Садового з проханням не підтримувати це питання та не приймати ухвалу про підтримку фінансування приватних навчальних закладів.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: