У Львові боротимуться із клаптиковим фарбуванням будинків

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради провів інвентаризацію фасадів будинків у Львові.

Власникам приміщень з клаптиковим фарбуванням фасадів будуть скеровані попередження щодо приведення до паспортів упорядження. Про це повідомляє Dailylviv.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк повідомила, що  була проведена інвентаризація фасадів щодо клаптикового фарбування. Інвентаризацію проводили спільно з районними адміністраціями та управлінням охорони історичного середовища. На основі проведеної інвентаризації зробили базу даних. Відповідно, на сьогодні є 1322 будинки, де є клаптикове фарбування фасадів.

За її словами, у власників таких приміщень є лише 148 паспортів. Це 1,9% від загальної кількості фасадів.

Якщо говорити про клаптикове фарбування фасадів, то найбільше таких будинків є у Галицькому, Личаківському і Сихівському районах. У відсотковому співвідношенні найбільше будинків є у Сихівському районі. Часто це пов’язане із утепленням будинків.

“Районні адміністрації скеровують попередження власникам приміщень щодо приведення фасадів до паспортів упорядження, при наявності цих паспортів. Цю роботу будемо продовжувати. Також проводимо інвентаризацію найбільш критичних фасадів, щоб передбачити кошти в бюджетів міста і зробити паспорти цих фасадів, щоб потім можна було привести їх у відповідність”, – зазначила чиновник.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: