У Львові вуличним музикантам заборонили підсилювати звук

Відтепер вуличним музикантам заборонено використовувати звукопідсилювальну апаратуру під час своїх виступів у центрі Львова.

Таке рішення прийняв сьогодні, 6 березня, виконком Львівської міської ради. Рішення називається «Про підтримку вуличних мистецьких виступів на території м. Львова». Отож, згідно з цим рішенням, будь яка особа, яка вміє грати на акустичному музичному інструменті, може взяти свою скрипку, гітару, саксофон, цимбали чи ще щось, вийти на вулицю в центрі міста та музикувати в задоволення собі й перехожим. 

Проте є деякі умови: вуличний музикант повинен зареєструватися на сайті міськради щоби отримати дозвіл, музикувати не більше однієї години на одному місці та не використовувати звукопідсилювальну апаратуру.

Власне, дві перші умови діють у Львові вже з минулого року. А ось останню – заборону звукопідсилення – внесли тільки сьогодні. – Коли вуличні музиканти вмикають свою апаратуру, то не чути як у місті пташки співають, – обурювався міський голова Львова Андрій Садовий. Читати також:  Впродовж вихідних у Львові буде змінено курс руху транспорту Обурювався не тільки він, але й мешканці будинків, коло яких такі музиканти демонстрували свої таланти, гості готелей та кав’ярень. Крім того, наявність звукопідсилювальної апаратури наштовхувала на думку, що музиканти використовують чужі фонограми. Отож, відсьогодні в центрі Львова мають право звучати тільки струнні, клавішні та духові інструменти без звукопідсилення. А з ударних, тобто барабанів, дозволені тільки перкусії. Стежитиме за дотримання вимог Муніципальна варта.

Джерело: SYLA NEWS

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: