У Львові власник готелю облаштував парковку на місцях, де ставили автівки місцеві мешканці

На вул. Ференца Ліста у Львові спалахнув конфлікт між місцевими мешканцями та готелем «Ferenc», який оформив для службового користування три паркувальні місця, де раніше ставили автомобілі тутешні підприємці та мешканці.

19 вересня депутати міської ради проголосували за виділення трьох паркомісць для службового паркування на вул. Ференца Ліста, 3. Право розмісити паркову отримало ТОВ «Технології розваг», юридична адреса якого збігається з адресою готелю «Ferenc».

У Львові власник готелю облаштував парковку на місцях, де ставили автівки місцеві мешканці

Втім, проти цього виступили місцеві мешканці та підприємці, бізнес яких розташований поряд. Директорка туристичної фірми «Всесвіт», чий офіс розташований навпроти готелю розповіла, що відповідне місце для паркування використовували місцеві мешканці та клієнти турфірми.

«Наш офіс розташовується тут вже дуже багато років. Ще у 2000-х роках ми отримали необхідні погодження від органів поліції та місцевого самоврядування щодо можливості використання прилеглої території до будинку по вул. Ф. Ліста, 3 для паркування автомобілів. Ми організували тут паркомісця для власних потреб та потреб місцевих мешканців. Однак тепер тут хочуть ставити машини готелю», – зазначила Любов Хром’як та додала, що збирається судитись з готелем.

Адвокат Володимир Піцикевич, який представляє львів’янку, зазначив, що ухвала міської ради прийнята із грубим порушенням. Зокрема, такими порушеннями є:

– Паспорт майданчика для паркування по вул. Ф. Ліста, замовником якого є ТОВ «Технології Розваг» не містить необхідних реквізитів (істотних умов) та не відповідає встановленим вимогам. При цьому у паспорті майданчика невірно вказана та занижена загальна площа паркомісць.

– Протокол постійної комісії від 10.09.2019 р. щодо 3 (трьох) службових паркомісць по вул. Ф. Ліста складений із порушенням та не відображає результату поіменного голосування членів комісії. На засіданні комісії 10.09.2019 р. члени комісії не голосували по даному питанню та фактично не було прийнято рішення погодити для готеля 3 (три) службові паркомісця по вул. Ф. Ліста.

– Земельна ділянка по вул. Ф. Ліста 3 не є ні внутрішньою, ні прилеглою територією до будинку по вул. Ф. Ліста, 4 (місцезнаходження готелю «Ferenc»). Земельна ділянка по вул. Ф. Ліста, 3 знаходиться через дорогу (вулицю) до будинку по вул. Ф. Ліста, 4.

– Міська рада не мала права без проведення конкурсу та визначення конкурсним комітетом переможцем готелю «Ferenc» надати згоду на облаштування йому по вул. Ф. Ліста, 3 майданчика для паркування.

Крім того, Любов Хром’як зауважила, що готель не оформив за собою паркувальні місця, які розташовані безпосередньо перед входом в готель, хоча активно ним використовуються. За даними джерел «Перцю», наступного року на місці тротуару перед готелем може з’явитись літній майданчик ресторану готеля.

Власником готелю є відомий у Львові бізнесмен, уродженець Рівного Віталій Ломакович. ЗМІ повідомляли про тісні зв’язки цього підприємця з міським головою Львова Андрієм Садовим та називають його кумом мера міста. Минулоріч він хотів облаштувати паркову на просп. Свободи для потреб готелю «Panorama», яким також володіє. Паркувальний майданчик мав зайняти частину тротуару та смугу для громадського транспорту. Це викликало значний резонанс та обурення львів’ян. В кінцевому результаті депутати не погодили дозвіл на паркувальні місця. Пише Перець

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: