У Львові виявили коронавірус у двох водіїв маршруток

Сьогодні розпочали масову перевірку водіїв комунального АТП №1 експрес-тестами.  Про це Depo.Львів повідомили у Льавівській міськраді. Станом на 12:00, із 30 перевірених у двох – 1990 та 1976 років народження – позитивні результати. Біоматеріал скеровують в обласний лабораторний центр для перевірки ПЛР-тестами. До слова, працівників прийняли на роботу в АТП лише в березні цього року.

Також  Андрій Садовий поспілкувався з жінкою, яка першою в місті одужала від COVID-19; у її чоловіка та сина, які також хворіли, попередні повторні тестування також показали негативний результат, сьогодні очікуємо на остаточний.

Чоловік, який захворів першим у Львові, також сьогодні очікує на остаточні результати – чи одужав.

“Ми їх всіх скеровуємо на ПЛР-тестування, бо тоді вже буде 100-відсотковий результат. Люди повністю ізольовані, транспорт йде на повторну дезінфекцію. Ми далі будемо проводити експрес-тестування, бо нам важливо відсікти тих людей, які можуть заразити інших. Тих двоє хлопців з АТП-1 стан здоров`я мали нормальний, хвилювань не було.

Я переконаний, що якщо ми надалі будемо тестувати людей, то кількість інфікованих буде зростати. Часто молоді люди хворобу можуть переносити легко, але біда в тому, що якщо вони інфікують людей старшого віку, чи людей, які мають хронічні захворювання, тут вже потрібне інше лікування. Я прошу львів`ян бути вдома, дотримуватись суворого карантину. Нема нічого ціннішого, ніж здоров`я.

Ці четверо людей є на самоізоляції, в них самопочуття є не критичне, але ми будемо очікувати результати ПЛР-тестів”, — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Як уточнили в АТП-1, чоловіки 1990 та 1976 років народження. Прийняті на роботу в АТП-1 в березні цього року.

Станом на 12.00 в АТП-1 експрес-тестами вже перевірили 30 водіїв. Тестування триватиме до кінця дня.

“Головний санітарний лікар чітко сказав, що в лікарні мають поступати лише ті, які мають серйозні ускладнення зі здоров`ям. Якщо людина легко переносить коронавірус, то нема сенсу йог класти у лікарню. Але дуже важливою є ізоляція, не контактувати з іншими людьми. Людей, з якими вони контактували, також будуть тестувати. ми всі зацікавлені в тому, щоб була протестована максимально велика кількість людей, щоб унеможливити розповсюдження цієї хвороби. Тестування проводять спеціально навчені люди, які це проводять у спеціальних місцях, обладнаних для цього. Слава Богу, кількість експрес-тестів збільшується, тут і ІТ-кластер включився, ми очікуємо поставок. Ті тести, що ми зараз маємо, нам подарувала компанія “Міст”, яка займається міжнародними перевезеннями”, — додав мер міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: