У Львові відбувся автопробіг: активісти протестують проти виділених смуг для громадського транспорту

28 червня, відбувся автопробіг до Дня Конституції за Львів без заторів. Про це інформує Назар Козак, координатор спільноти “Львів без заторів”. Пише Варта1.

Активісти виступають за електронний квиток, облік пасажирів, комфортний доїзд (кондиціонер, обігрів, обмеження стоячих місць але збільшення кількості автобусів на маршруті), за парковки на в’їзді у місто та центр, популяризацію громадського транспорту.

Люди проти витрат сотні тисяч на громадські смуги – намалювали на Липинського, замалювали, намалювали на Стрийській, замалювали, знову хочуть на Липинського намалювати.

Однак, якщо буде обґрунтування, що в якісь години виділення смуги громадському транспорту збільшить пропускну здатність, активісти готові підтримати впровадження смуг.

Активісти зауважують, що малюючи смуги на деяких вулицях (наприклад, Пасічна, Кульпарківська та інші) влада створює екологічну загрозу мешканцям прилеглих будинків у вигляді викидів продуктів згоряння авто через затори.

Обговорення смуги на Стрийській, показало непрофесіоналізм влади та не вміння планувати.

Громадська організація отримала відповідь від поліції, що смугу малювати на Липинського не можна, а вони намалювали.

Активісти зазначають, що “вафельниця” на Пасічній та Медової печери є незаконною, оскільки їх немає ні в ПДР, ні в ДСТУ. “Трикутник” на Чорновола-Варшавській, при ДТП, спричиняє проїзд по газону.

Фото Роман Тузяк

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: