У Львові відбудеться ювілейний 25-й Фестиваль сучасної музики «Контрасти»

Невимушена атмосфера на «Ночі контрастів», міжнародні майстер-класи нової музики COURSE, події у трьох містах України, а також значна роль українського музичного мистецтва – впродовж 4-20 жовтня 2019 року у Львові відбудеться ювілейний 25-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Повідомляє прес-служба Львівської філармонії.

У програмі Фестивалю 14 концертів симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики, які відбудуться у Львові. Також у ніч з 19 на 20 жовтня у приміщенні філармонії відбудеться спеціальна фестивальна подія – «Ніч Контрастів», формат якої передбачає представлення найновіших тенденцій в сучасній інструментальній та електронній музиці, а також показ мультимедійних проєктів. Відвідувачі матимуть можливість вільно переміщуватися у просторі філармонії, де послідовно будуть відбуватися концерти, а також зможуть провести час у спілкуванні з музикантами й композиторами у невимушеній атмосфері у лаунж-просторі.

Вже вдруге під час «Контрастів» відбуватимуться Міжнародні майстер-класи нової музики 8. COURSE, три події з яких (презентації учасників та лекції двох композиторів-викладачів) увійдуть у програму Фестивалю. У рамках майстер-класів 5 композиторів з Австрії, Німеччини, Польщі, Туреччини та України проводитимуть індивідуальні заняття, консультації, лекції та семінари для дванадцяти відібраних молодих композиторів з України, Південної Кореї, Туреччини та Білорусі. Фестивальні події відбуватимуться у Львові у приміщенні Львівської національної філармонії, Дзеркальній залі Львівської національної опери та Органному залі. Окрім цього, Фестиваль також представлятиме проєкт польського колективу Neo Electric Quartet також у Києві (кінотеатр «Ліра») та Тернополі (недобудована Обласна бібліотека).

Гостями Фестивалю будуть композитори та виконавці з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Ізраїлю, США, Південної Кореї, Туреччини, Польщі, Литви, Росії, Білорусі та України.

“Цей Фестиваль є не лише частиною історії Львова, частиною історії музичної культури України – цей Фестиваль творить свою історію на сучасній мистецькій карті Всесвіту! Концепція фестивалю впродовж усіх 25 років залишається незмінною – представити сучасну українську музику в контексті світової. Щороку програма «Контрастів» широко репрезентує різні генерації українських композиторів, а спеціальні акценти зроблено на музиці країн Східної Європи та класиці ХХ ст. Украй важливо, що кожного року на фестивалі публіці представляють десяток світових та українських прем’єр. Особливістю кожного фестивалю є представлення творчих портретів митців, яких запрошують до Львова. Сьогоднішній, ювілейний Фестиваль, вкотре окреслює свої основні лінії, які для нас важливо не тільки зберігати і примножувати, а й не розгубити в жорстких реаліях сьогодення, в яких саме такий Фестиваль видається «ковтком свіжого повітря»: це і виховання сучасної музичної інтелектуальної еліти, пошук нового у музичних програмах, запрошення музикантів-виконавців найвищого класу з цілого світу, вшанування ювілеїв визначних митців, які творили і продовжують творити об’ємну культурну картину, як необхідну і невід’ємну реальність сучасного людського суспільства” — зазначив Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської національної філармонії.

У Львові відбудеться ювілейний 25-й Фестиваль сучасної музики «Контрасти»

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: