У Львові відбудеться повторне громадське слухання щодо підвищення тарифів на проїзд.

На першому слуханні 26 листопада так до спільного рішення і не дійшли.

У Львові відбудеться повторне громадське слухання щодо підвищення тарифів на проїзд.

У понеділок, 26 листопада, у Львівській міські раді відбулися громадські слухання на тему недопущення підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Львова. Після більше 2-годинної дискусії учасники слухань таке рішення не підтримали, – повідомляє “Zaxid.Net”.

Громадські слухання ініціював депутат міської ради від УКРОПу Ігор Зінкевич. На слухання зареєструвалось 170 учасників, серед яких були громадські активісти, пенсіонери, водії автобусів, небайдужі мешканці.

Ігор Зінкевич виніс на обговорення пропозицію про недопущення зростання вартості проїзду, «поки не буде кращого обслуговування, якісного графіку маршрутів і чіткого контролю за кількістю пасажирів». Також він запропонував на три місяці встановити у всіх міських автобусах компостери для паперових квитків, а також Управлінню транспорту ЛМР забезпечити роботу контролерів. На його думку, це дозволить порахувати витрати перевізників та кількість пенсіонерів. Проте, ця пропозиція, яка єдина виносилася на голосування, не набрала достатньої кількості голосів.

Заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Львівської міської ради  Андрій Білий  висловив позицію міста щодо можливості підняття вартості проїзду лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів приватними перевізниками.

Громадські слухання носять рекомендаційний характер, тобто їхні результати можуть впливати на прийняття рішення, але не визначають його. До 28 листопада у Львові також тривають громадські консультації стосовно підняття вартості проїзду до 8 гривень. Таку пропозицію подало міське Управління транспорту під тиском перевізників. Свої пропозиції можна подавати через міські ЦНАПи.

Фото: Високий Замок

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: