У Львові «Шувар» тестує на коронавірус підприємців та співробітників ринку

Найбільший у Західному регіоні гуртовий ринок ОРСП «Шувар», на цьому тижні, розпочав тестування на коронавірус серед співробітників та підприємців.
У Львові «Шувар» тестує на коронавірус підприємців та співробітників ринку

Як повідомляється, сьогодні ринок «Шувар» – єдина комерційна організація в країні, яка за власною ініціативою та за власні кошти проводить  масове тестування на коронавірус серед співробітників та бізнесменів.

«Досвід  інших країн доводить  – чим раніше починається масове тестування серед населення,  тим швидше вдається взяти під контроль поширення вірусу.  Тому, ми вирішили не втрачати час і ще на минулому тижні закупили першу партію  тестів. Наступну партію купуємо на цьому тижні. Першими пройдуть тестування наші співробітники та підприємці. Потім, ми обов’язково це зробимо  серед  гуртових покупців, які доставляють продукти в роздрібні магазини до мешканців міста та регіону», – розповідає директор ринку «Шувар» Іван Федишин.

Тестування проводиться у кілька етапів: попередній тест може вказати на підозру, в такому випадку, матеріал  відправляють на додаткове дослідження  у лабораторію,  яка за кілька днів дає підтвердження або  спростовує наявність вірусу в людини, яка проходила тестування. У випадку підтвердження підозри, людину відправлятимуть на самоізоляцію.  Тестування «Шувар» проводить разом із  4-ю клінічною лікарнею м. Львова за власні кошти  та кошти  підприємців ринку, які будуть готові долучитися до цієї ініціативи.

«Вчора ми провели перше тестування серед співробітників ТК «Шувар», виявлено кілька підозр, тому, ми відправили результати  на додаткове дослідження у лабораторію. На щастя, більшість  тестів із підозрою потім показують негативний результат, але ми мусимо отримати таке підтвердження по кожному випадку. Всі результати ми будемо оприлюднювати», – зазначає Іван Федишин.

Ринок «Шувар», заради безпеки покупців та операторів ринку, один із перших,серед торгових майданчиків країни, впровадив нові правила роботи, одразу після оголошення карантину в країні і ретельно стежить за виконанням цих правил. Сьогодні на території ринку всім підприємцям та співробітникам, мінімум раз на день, проводять термометрію. Продавці ринку  працюють у масках та рукавичках, кожна торгова точка забезпечена дезінфекторами.  До  терміналів ринку допускаються клієнти тільки в масках і після проведення термометрії .  Сьогодні «Шувар» закликає всі комерційні організації України  проводити тестування серед співробітників та бізнес-партнерів.

Згідно даних  Worldometers.info,  країнам, які почали проводити масове тестування населення, вдається відносно  швидко взяти під контроль   поширення коронавірусу. Також, у світі зростає кількість країн, які впроваджують таку практику, хоча, раніше проводили тестування лише людям із наявними симптомами захворювання і це призвело до стрімкого зростання кількості хворих. Пише Діло.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: