У Львові мешканці вимагають убезпечити зупинки від “горе-водіїв”

Відповідну петицію зареєстрував львів’янин Святослав Товстига, пише Depo.Львів.

У Львові мешканці вимагають убезпечити зупинки від "горе-водіїв"

За його словами, щороку у Львові через безвідповідальність водіїв гинуть люди, які просто очікують на зупинках свій транспорт.

“Статистика таких у нашому місті за останні три роки складає 7 ДТП за участі автомобілів, які зносять зупинку (або є в межах зупинки). Цю тему час від часу підіймають у ЗМІ лише через створення чергової ДТП”, – йдеться у тексті петиції.

На думку Товстиги, загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності органів влади, які відповідають за будівництво, утримання та експлуатацію об’єктів транспортної інфраструктури. Питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення.

“Просимо встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту, а також на “жвавих” перехрестях захисні стовпчики чи інші надійні штучні перешкоди (бетонні блоки) відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 “Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови” для захисту пасажирів від можливих “вилітань” авто на зупинку, пішохідний простір через нетверезих водїв, ожеледицю, перевищення швидкості, недотримання ПДР. Крім цього, просимо встановити на зупинках: засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та освітлення, тактильну плитку із безпечним маршрутом виходу із зони зупинку для людей із вадами зору”, – написав Товстига.

Нагадаємо, 19 січня у Львові автомобіль “влетів” у зупинку, постраждала дівчина. 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: