У ЛОВА розповіли, як цьогоріч в області реалізували програму розвитку освіти

Сьогодні, 26 грудня, відбулась конференція «Освіта Львівщини: підсумки року», на якій заступник очільника області Іван Собко розповів про успіхи та найбільш проблемні питання у освітній сфері, які вирішували впродовж 2022 року.

 Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Хоча ворог стріляє по закладах освіти чи культури, щоб знищити нашу ідентичність, освітяни залишаються потужною силою, яку неможливо зупинити. Цього року нас вдалось це продемонструвати. Львівщина – унікальна область, через неї проходить величезна кількість процесів, а в галузі освіти працюють освічені, ідейні люди – справжні професіонали. Спільними зусиллями нам вдалось вирішити питання дефіциту зарплат – в усіх громадах, де були проблеми. В області більше немає з цим нюансів, тобто ваша праця буде виплачуватися в повному обсязі», – наголосив він.

За словами Івана Собка, Львівщина – єдина область в Україні, яка не повернула обласну освітню субвенцію в державний бюджет, а спрямувала її в закупівлю важливого – «школяриків».

«Згадуючи закупівлю школяриків, ми продемонстували величезну потугу. Працівники заводу, де їх виготовляють, працювали і працюють в три зміни, щоб виготовити та доставити 126 автобусів. Через ситуацію зі світлом, виникли певні затримки, однак, до 30 березня увесь план мають виконати. Поки 51 «школярик» вже курсує територіями громад. Ми не повернули обласну освітню субвенцію в державний бюджет, а спрямували її в закупівлю транспорту для дітей. І таких прикладів є дуже багато», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска розповів про перспективи розвитку профтехосвіти у Львівській області.

«Майже половину коштів, передбачених у Програмі розвитку освіти Львівщини на 2023 рік, спрямують на створення нових навчально-практичних центрів. Цьогоріч багато коштів спрямували на ремонти гуртожитків, у яких згодом будуть жити учні. Хочу зазначити, що в закладах профтехосвіти обладнали 22 комп’ютерних класи – подарували 350 портативних комп’ютерів для організації освітнього процесу в дистанційному форматі в умовах повномасштабної війни. Це ноутбуки від американської компанії «Hewlett-Packard», які компанія передала для громадської організації «Junior Achievement Ukraine». Таких ініціатив є дуже багато, для їх реалізації потрібно і надалі фінансувати та підтримувати створення науково-практичних центрів, забезпечувати їх виробництвом, технікою тощо», – підкреслив Олег Паска.

Іван Собко поділився майбутніми прогнозами та напрацюваннями – у 2023 році, окрім закриття питання придбання шкільних автобусів, в області вдвічі збільшують програму розвитку освіти.

«У майбутньому ми й надалі будемо допомагати тим, хто хоче творити. На покращення профтехосвіти вже виділили 30 млн гривень, будемо співпрацювати та правильно їх використовувати. У 2023 році ми вдвічі збільшуємо Програму розвитку освіти, закриваємо питання придбання школяриків. Що стосується інших освітніх проєктів – ми можемо дофінансувати з обласного бюджету кожну класну, цікаву ініціативу. Навіть в складних умовах, ми відпрацювали на відмінно та будемо працювати і надалі», – резюмував Іван Собко.

В межах наради він нагородив представників освіти відзнаками,  грамотами і нагрудними знаками Міністерства освіти і науки України за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, високі досягнення у навчанні та вихованні молоді, професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України.

У заході також взяли участь голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Марія Яцейко, директор Львівського обласного інституту післядипломної освіти Павло Хобзей, директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: