У “ЛНР” та “ДНР” пройшли вибори до місцевих рад. Україна ці вибори не визнає.

Українська прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження.

У "ЛНР" та "ДНР" пройшли вибори до місцевих рад. Україна ці вибори не визнає.

У неділю, в так званих “ДНР” та “ЛНР” пройшли “вибори” “народних рад” і “голів” територій. Україна не визнає вибори. Президент Петро Порошенко назвав їх “фейковими” і закликав не брати в них участь, – повідомляє “ВВС Україна”.

У Донецьку перемагає виконуючий обов’язки керівника “ДНР” Денис Пушилін, який за результатами опрацювання 97,52% протоколів набрав 60,9% голосів, згідно з даними “виборчкому ДНР”.

У Луганську оголосили про лідерство Леоніда Пасічника, який набрав 68,4% після підрахунку 96% бюлетенів. Він очолив “ЛНР” рік тому, коли свою посаду після внутрішнього конфлікту залишив Ігор Плотницький. 

За інформацією центральних “виборчкомів” так званих “ДНР” та “ЛНР”, явка на 18:00 складала 72,5% у “ЛНР” та 76,2% – у “ДНР”. У “ДНР” повідомили, що на “вибори” до них приїхали як спостерігачі кілька російських сенаторів та депутатів Держдуми, а також кілька колишніх і чинних європейських чиновників – зокрема депутат парламенту Бельгії Ян Пенріс (його партія виступає за відділення Фландрії від Бельгії).

У "ЛНР" та "ДНР" пройшли вибори до місцевих рад. Україна ці вибори не визнає.

Після виборів відбувся святковий концерт.

МЗС України висловило категоричний протест “у зв’язку з незаконними та нелегітимними діями Росії з проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України”.

Українська прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за статею “посягання на територіальну цілісність та недоторканість” країни. За цією статтею учасникам організації та проведення виборів загрожує довічне ув’язнення.

Європейський Союз напередодні “виборів” заявив, що вважає їх незаконними і нелегітимними. Їхні результати ЄС не визнає. Про це заявила голова зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні. Згідно з мінськими угодами, будь-які вибори повинні проводитися в рамках законодавства України і за стандартами ОБСЄ, нагадали в ЄС. Не визнають вибори і в НАТО. 

США, Франція, Велика Британія, Швеція, Нідерланди і Польща на засіданні Ради Безпеки ООН 30 жовтня назвали “вибори” у так званих “республіках” незаконними і такими, що суперечать мінським угодам. Таку ж думку висловив і голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Італії Енцо Моаверо-Міланезі. Німеччина та Франція, які є учасниками нормандського формату переговорів щодо ситуації в Україні, також виступили проти виборів.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на це заявив, що “вибори” не суперечать мінським угодам і звинуватив Україну в тому, що вона їх не дотримується.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: