У Києві прихильники Амосової штурмували приміщення медуніверситету

У Києві прихильники екс-ректорки Катерини Амосової штурмували адмінбудівлю НМУ імені Богомольця. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у своєму Twitter.

«Наразі поліція вивела з НМУ ім. Богомольця людей, які намагалися прорватися у будівлю силою. Зараз вони надають пояснення правоохоронцям. Але на цьому Катерина Амосова зупинятися не збирається. Нам відомо, що планується ще одна спроба штурму – вже за участі представників суду», – заявила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Twitter.

У МОЗ зазначили, що Амосова ознайомилася з черговим наказом про звільнення 10 січня і жодних повноважень не має. Наразі поліція вивела з НМУ ім. Богомольця людей, які намагалися прорватися у будівлю силою. Зараз вони надають пояснення правоохоронцям.
Відомо, що 20 лютого 2018 року МОЗ відсторонило Катерину Амосову від виконання обов’язків ректора медичного університету ім. Богомольця через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

2 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді ректора Національного медичного університету імені Богомольця, а через кілька днів МОЗ знову відсторонило її від посади. 

У МОЗ раніше повідомляли, що в березні комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою, а 16 квітня її звільнили з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту.

2 жовтня Міністерство охорони здоров’я вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора медичного вишу після того, як поновило її на цій посаді згідно з постановою Печерського районного суду столиці від 20 вересня. Проте наприкінці грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ МОЗ про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та заборонив обіймати цю посаду будь-кому, крім неї.

Після ще одного поновлення, 11 січня Міністерство охорони здоров’я втретє звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Фото: Укрінформ

У Києві прихильники Амосової штурмували приміщення медуніверситету

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм – https://t.me/lembergnews

 

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: