У двох областях України ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус

Через поширення коронавірусної інфекції у двох українських областях – Житомирській та Чернівецькій, де зафіксовано випадки захворювання, введено режим надзвичайної ситуації. Окрім цього, як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уряд вирішив закрити міжміське пасажирське сполучення в усій країні.

Кабінет Міністрів України 17 березня ухвалив низку рішень для запобігання поширенню коронавірусу у країні. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі за підсумками засідання уряду.

“Було вирішено запровадити в Чернівецькій та Житомирській областях режим надзвичайної ситуації із 17 березня 2020 року”, – написав прем’єр.

Також уряд вирішив заборонити:

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному й міжобласному сполученні;
перевезення більше ніж 10 пасажирів одночасно у трамваях, тролейбусах і автобусах, маршрутних таксі;
масові заходи за участю більше ніж 10 осіб, зокрема обряди та церемонії;
із 18 березня – перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього та міжнародного сполучення до ухвалення окремого рішення.
“Із 17 березня закладам культури, ТРЦ, ресторанам та іншим закладам харчування, розваг і послуг [заборонено] приймати відвідувачів”, – повідомив Шмигаль.

Окрім того, було вирішено обмежити експорт харчових продуктів.

Пресслужба Кабміну уточнила, що заборона на пасажирські перевезення діятиме з 18 березня до 3 квітня і поширюється, зокрема, на роботу метрополітену Києва, Харкова та Дніпра.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: